Read Ne dao Bog većeg zla by Goran Tribuson Free Online


Ebook Ne dao Bog većeg zla by Goran Tribuson read! Book Title: Ne dao Bog većeg zla
The author of the book: Goran Tribuson
Edition: Mozaik knjiga
The size of the: 869 KB
City - Country: No data
Loaded: 1896 times
Reader ratings: 4.7
Date of issue: 2002
ISBN: 9531960291
ISBN 13: 9789531960298
Language: English
Format files: PDF

Read full description of the books:



Priča romana Ne dao Bog većeg zla prati vrijeme odrastanja glavnog lika Siniše Ančića od njegove desete godine, negdje početkom šezdesetih godina prošloga stoljeća, do odlaska na studij u Zagreb. Obitelj Ančić prosječna je onodobna obitelj koju osim Siniše čine i roditelji Branko i Nevenka, sestra Biba, baka Milica te ujak Emil, a situacije iz njihova života neuobičajeno su duhovite i prepoznatljive.
lako će mnoge svojom atmosferom i ponekim likom ovaj roman podsjetiti na Tribusonove autobiografske proze Rani dani, Trava i korov i Mrtva priroda, ovaj je put, kako navodi autorica pogovora, Ana Lederer, riječ o bildungsromanu. Članovi obitelji, manje-više, poznati otprije, ovdje će se naći u novim, neobičnim i duhovitim, ali za razliku od autobiografskih proza, izmišljenim situacijama.


Download Ne dao Bog većeg zla PDF Ne dao Bog većeg zla PDF
Download Ne dao Bog većeg zla ERUB Ne dao Bog većeg zla PDF
Download Ne dao Bog većeg zla DOC Ne dao Bog većeg zla PDF
Download Ne dao Bog većeg zla TXT Ne dao Bog većeg zla PDF



Read information about the author

Ebook Ne dao Bog većeg zla read Online! Diplomirao je i magistrirao (filmolgija) na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Kratke priče počinje objavljivati početkom 1970-ih godina 20. stoljeća u prvom valu tzv. fantastičara (Zavjera kartografa i Praška smrt), da bi se postupno opredijelio za žanrovsku prozu. Kritika je odmah uočila Tribusona kao najtipičnijeg predstavnika hrvatskih borgesovaca koji prvi među brojnima u toj struji postiže punu autorsku zrelost. Postupno napušta fantastiku, ali zadržava interes za srednjoeuropsku ikonografiju i težnju prema okultnome, što se očituje u njegovim romanima Snijeg u Heidelbergu, Čuješ li nas, Frido Štern (u cjelokupnom autorovom opusu jednom od najboljih njegovih djela), te Ruskom ruletu. Daljnji i brojni Tribusonovi romani dijele se na autobiografske i generacijski obilježene, mahom s temom iz zavičajnoga Bjelovara te analizom popkulturne mitologije svakidašnjice sedamdesetih godina (Polagana predaja, Povijest pornografije). U tu skupinu spadaju i dvije knjige autobiografskih eseja Rani dani (1977.) i Trava i korov (1999.). Drugi ciklus čine brojni Tribusonovi kriminalistički romani Zavirivanje , Siva zona, Noćna smjena i drugi, kojih je glavni junak bivši policajac Nikola Banić. Tim je romanima, uz one Pavla Pavličića, stvorio opus prihvaćen i od stručne kritike i od najšire čitateljske publike.

Dugogodišnji je urednik u Školskoj knjizi, redoviti je profesor filmskoga scenarija na Akademiji dramske umjetnosti. Od 2000. godine suradnik je Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti Razreda za književnost, a u lipnju 2008. godine postaje redoviti član Akademije.


Reviews of the Ne dao Bog većeg zla


CAMERON

This is a very predictable author. When you get a book for free, you can read it. The intrigue is present, the unbundling is clear.

HARRY

Frankly, double

GRACIE

Why do you need to specify a phone?

FREDERICK

An interesting book, not like the other

EMMA

Why is she out! It must be endless!




Add a comment




Download EBOOK Ne dao Bog većeg zla by Goran Tribuson Online free

PDF: ne-dao-bog-veeg-zla.pdf Ne dao Bog većeg zla PDF
ERUB: ne-dao-bog-veeg-zla.epub Ne dao Bog većeg zla ERUB
DOC: ne-dao-bog-veeg-zla.doc Ne dao Bog većeg zla DOC
TXT: ne-dao-bog-veeg-zla.txt Ne dao Bog većeg zla TXT